Apraksts

Mājražotāji, kas cep īstu latviešu maizi pēc senču tradīcijam. Dabīgi raudzēta, cepta ar malku kurinātā krasnī uz kļavu lapām, tā top īsta maize.

SIA Bezē visaugstāk vērtē senču tradīcijas maizes cepšanā un maizes dabīgo sastāvu, ko nes savā nosaukumā. Labākais, ko dzirdēt no apmierinātiem maizes ēdājiem, ir frāze – tāda, kā vecmāmiņa agrāk cepa. Un patiesi, Bezē maizes meistari dara visu, lai darītu godu senču tradīcijām.
Augstas kvalitātes rudzu milti tiek plaucēti un maize tiek raudzēta ar dabīgo ieraugu. Tā ir cepta ar malku kurinātā ķieģeļu krāsnī, uz kļavu lapām, katrs kukulītis noglāstīts liekot krāsnī un vēlāk rūpīgi sasegts, lai atdzesētu nākamās dienas tirgum.
Maize tiek cepta nelielā ceptuvē mājās un tās tapšanā piedalās trīs maizes meistari – Tēvs Juris un dēli Jānis un Artis. Šādā apjomā cepot, pircēji vienmēr var būt droši, ka maize ir svaigi cepta, pašu meistaru rokām izlolota. Agrie putniņi, kas uz tirgu nāk pirmie, to saņem vēl siltu. Lai gan, tiem, kam vecmāmiņa to nav stāstījusi, varam atklāt, ka īstai dabīgai Latviešu rupjmaizei, kas cepta pēc senču tradīcijām, ir nedaudz jānobriest, un maizes labākās garšas īpašības atklājas apmēram trešajā dienā pēc uzcepšanas.